Hoe Vervang Ik Een Processor In Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Processor In Een Laptop
Hoe Vervang Ik Een Processor In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Processor In Een Laptop

Video: Hoe Vervang Ik Een Processor In Een Laptop
Video: Upgrading My Laptop With A Core i5 9400 Desktop CPU! 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van een processor in een laptop is een nogal ingewikkelde procedure. Als u niet zeker weet of u de computer voorzichtig zelf kunt demonteren, neemt u best contact op met een gespecialiseerde dienst. Als u zich echter sterk genoeg voelt, kunt u de processor in uw laptop met uw eigen handen vervangen.

Hoe vervang ik een processor in een laptop
Hoe vervang ik een processor in een laptop

Noodzakelijk

speciale schroevendraaiers en thermisch vet

instructies:

Stap 1

Er zijn drie hoofdstappen die u moet nemen om een processor in een laptop te vervangen. Zoek eerst een geschikte nieuwe processor. Ten tweede, de laptop bijna volledig demonteren. Ten derde, na het herschikken van de processor, monteer de laptop. Het moeilijkste deel is het demonteren van een laptop, omdat je voorzichtig en oplettend moet zijn. En voor de meeste laptops betekent het vervangen van de processor dat deze volledig moet worden verwijderd.

Stap 2

Voordat u begint met het demonteren van een laptop, downloadt u de handleiding voor reparatie en onderhoud van de website van de fabrikant. Daarin kun je op foto's precies zien hoe je alle componenten moet demonteren, met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen. Bereid ook van tevoren geschikte schroevendraaiers voor (afhankelijk van het computermodel kunnen ze zowel kruiskop als sterretjes zijn, en ze kunnen ook in dezelfde laptop worden gecombineerd) en koelpasta, die moet worden aangebracht voor koeling bij het installeren van een nieuwe processor.

Stap 3

Schakel de computer uit om de processor in een laptop te vervangen. Koppel alle externe apparaten los die erop zijn aangesloten. Verwijder de batterij.

Stap 4

Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder de componenten één voor één uit de laptop. De volgorde en samenstelling kan variëren afhankelijk van het model, maar houd u in het algemeen aan de volgende demontageprocedure na het verwijderen van de bodemafdekking:

• HDD

• Optische schijfeenheid

• Toetsenbord

• Paneel met luidsprekers

• Weergave

• Bovenklep onder het toetsenbord.

Stap 5

Om daarna de processor in de laptop te vervangen, verwijdert u het koelsysteem en haalt u de oude processor uit de houder. Breng koelvet aan nadat u de nieuwe processor op zijn plaats hebt geïnstalleerd. Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: