Documenten Overzetten

Inhoudsopgave:

Documenten Overzetten
Documenten Overzetten

Video: Documenten Overzetten

Video: Documenten Overzetten
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd handig om de map Mijn documenten op hetzelfde station als uw systeembestanden op te slaan. In noodsituaties moet het besturingssysteem inderdaad opnieuw worden geïnstalleerd zonder voorafgaande voorbereiding en zonder back-up van de benodigde bestanden. In dit geval gaan de bestanden in de map "Mijn documenten" voor altijd verloren. Het is beter om niet tot het uiterste te gaan en de map "Mijn documenten" naar een andere schijf te verplaatsen terwijl het systeem normaal functioneert.

Documenten overzetten
Documenten overzetten

instructies:

Stap 1

Om de map "Mijn documenten" naar een andere schijf te verplaatsen, moet u eerst beslissen wat voor soort schijf het zal zijn, of er voldoende ruimte op is. Controleer hiervoor de grootte van de map "Mijn documenten" en de hoeveelheid vrije ruimte op de schijf waarnaar u de map wilt verplaatsen.

Stap 2

Om de grootte van de map "Mijn documenten" te bepalen, klikt u er met de rechtermuisknop op vanaf het bureaublad en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Algemeen" in het venster dat wordt geopend en onthoud of noteer de gegevens die zijn aangegeven in de regel "Grootte". U kunt de vrije ruimte op een schijf op een vergelijkbare manier bepalen: ga naar de map Mijn Computer en selecteer de gewenste schijf. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram, selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Eigenschappen", schat de vrije ruimte op het tabblad "Algemeen".

Stap 3

Maak op de schijf waarnaar u de map "Mijn documenten" gaat verplaatsen een nieuwe map en noem deze "Mijn documenten". U kunt een nieuwe map maken vanuit de menubalk "Bestand". Selecteer het commando "Nieuw", selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Nieuwe map". Voer de mapnaam in ("Mijn documenten"), klik ergens in het venster om de invoer te voltooien. Hetzelfde kan worden gedaan als u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in het venster klikt en dezelfde items selecteert in het vervolgkeuzemenu ("Maken" en "Nieuwe map").

Stap 4

Ga naar uw bureaublad en klik met de rechtermuisknop op het mappictogram "Mijn documenten". Selecteer de opdracht "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bestemmingsmap". Onthoud dat alleen de snelkoppeling naar de map op het bureaublad wordt weergegeven en dat de map zelf zich op een andere locatie bevindt.

Stap 5

Geef in de regel "Locatie van bestemmingsmap" het adres op van de map die u zojuist hebt gemaakt. Open hiervoor de aangemaakte map, kopieer het adres van de locatie uit de adresbalk en plak dit adres in het veld op het tabblad "Bestemmingsmap". Een andere manier: klik op de knop "Verplaatsen" en specificeer in het geopende venster het pad naar de nieuw gemaakte map, waarbij u door de mapvertakkingen gaat. Nadat u het pad naar de map hebt opgegeven, klikt u op de knop "Toepassen" en bevestigt u de verplaatsing van de map in het venster dat verschijnt. Wacht tot de inhoud van de map "Mijn documenten" naar de nieuwe map is verplaatst. Klik op de knop OK of X om het eigenschappenvenster van de map Mijn documenten te sluiten.

Aanbevolen: