Hoe BIOS-opstarten Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe BIOS-opstarten Uit Te Schakelen
Hoe BIOS-opstarten Uit Te Schakelen

Video: Hoe BIOS-opstarten Uit Te Schakelen

Video: Hoe BIOS-opstarten Uit Te Schakelen
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

Met het BIOS-menu kunt u veel van de parameters van de computer configureren. In het BIOS kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat de computer vanaf een specifiek apparaat opstart. Soms is deze functie zeer noodzakelijk. Als opstarten vanaf een flashstation bijvoorbeeld is ingeschakeld, moet u in sommige gevallen op een bepaalde toets drukken om de computer aan te zetten. Anders duurt het laden van het besturingssysteem langer.

Hoe BIOS-opstarten uit te schakelen
Hoe BIOS-opstarten uit te schakelen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Eerst moet je naar het BIOS-menu gaan. Vaak is dit mogelijk met de DEL-toets, maar met name voor laptops zijn er wellicht andere mogelijkheden. Op moderne moederborden geeft het beginscherm vaak weer met welke toets u het BIOS-menu kunt openen. U kunt dit ook vinden in de instructies van uw moederbord. De toets om naar het BIOS te gaan, moet onmiddellijk na het inschakelen van de computer op het beginscherm worden ingedrukt. Als u geen tijd heeft, moet de computer opnieuw worden opgestart.

Stap 2

Nu moet je de sectie vinden die verantwoordelijk is voor het opstarten in het BIOS. Meestal wordt dit Boot genoemd. Er kunnen andere opties zijn, maar het woord Boot moet aanwezig zijn. In dit gedeelte kunt u de opstartvolgorde van apparaten instellen. U zult zien dat het opstartmenu verschillende nummers weergeeft, die elk overeenkomen met een specifiek apparaat. Deze apparaten worden op volgorde geladen.

Stap 3

Om de computer normaal aan te zetten, moet u de opstart vanaf het eerste punt van uw optische schijf of flashstation verwijderen. Om dit te doen, selecteert u het item 1st Boot Device en drukt u op Enter. Er verschijnt een lijst met apparaten die u als eerste kunt downloaden. Selecteer in deze lijst uw harde schijf - Harde schijf. Druk vervolgens op de Enter-toets. Daarna wordt de volgorde van het laden van apparaten in het BIOS gewijzigd.

Stap 4

Nu moet u uw wijzigingen opslaan. Selecteer hiervoor de sectie Afsluiten. Er verschijnen verschillende opties om het BIOS-menu te verlaten. U moet de optie Save end exit selecteren. De computer zal dan opnieuw opstarten. Daaropvolgend zal de pc worden opgestart met de nieuwe parameters. Als u het systeem vanaf uw optische schijf moet opstarten, bijvoorbeeld om het besturingssysteem opnieuw te installeren, kunt u de opstartvolgorde in het BIOS op elk moment wijzigen.

Aanbevolen: