Hoe Erachter Te Komen Wie Een Bestand Heeft Verwijderd

Inhoudsopgave:

Hoe Erachter Te Komen Wie Een Bestand Heeft Verwijderd
Hoe Erachter Te Komen Wie Een Bestand Heeft Verwijderd

Video: Hoe Erachter Te Komen Wie Een Bestand Heeft Verwijderd

Video: Hoe Erachter Te Komen Wie Een Bestand Heeft Verwijderd
Video: Власть (1 серия "Спасибо") 2024, Mei
Anonim

Als u op kantoor werkt, wanneer alle computers op één netwerk zijn aangesloten, wanneer andere medewerkers van het bedrijf toegang hebben tot mappen en bestanden, loopt u het risico dat u op een dag het bestand, de map of het document niet kunt vinden dat u nodig hebt. En dan rijst de vraag: waar is het gebleven, wie had het kunnen verwijderen? Kunt u informatie krijgen over wie een bestand van uw computer heeft verwijderd? Dat kan, u hoeft alleen controle van toegang tot bestanden en mappen in te schakelen.

Hoe erachter te komen wie een bestand heeft verwijderd
Hoe erachter te komen wie een bestand heeft verwijderd

Noodzakelijk

Personal computer, toegang als beheerder

instructies:

Stap 1

Om dit te doen, moet u naar het menu "Start" gaan en op de optie "Configuratiescherm" klikken. Selecteer in het geopende venster de optie "Prestaties en onderhoud", in Windows 7 moet u "Systeem en beveiliging" selecteren. Ga naar het tabblad naar het item "Beheer" en open het door te dubbelklikken op de linkermuisknop. Selecteer in het geopende venster het item "Lokaal beveiligingsbeleid". Als het venster niet is geopend wanneer u dubbelklikt op de linkermuisknop, klik dan met de rechtermuisknop en open de login als beheerder. Klik in het nieuwe venster op de map "Lokaal beleid" en selecteer vervolgens de map "Auditbeleid". Het blijft om op het item "Audit van toegang tot objecten" te klikken.

Stap 2

Vink in het dialoogvenster dat wordt geopend de vakjes aan voor de optie "Succes" (met zijn hulp worden alle succesvolle pogingen om het bestand te openen bijgehouden), of voor de optie "Failure" (met deze optie kunt u niet-succesvolle pogingen volgen). Om alle pogingen tot toegang tot bestanden bij te houden, moet u twee selectievakjes selecteren. De laatste actie is om op de "Ok"-knop te drukken.

Stap 3

Nadat u de audit hebt ingesteld in de "Eigenschappen" van de map die u wilt controleren, klikt u in het gedeelte "Beveiliging" op het pictogram "Geavanceerd", selecteert u "Audit" en klikt u in het geopende venster op het woord "Geavanceerd" en voer de naam in van de gebruiker of gebruikersgroep, wiens acties met deze map worden gecontroleerd. Er kunnen verschillende gebruikerslijsten worden geselecteerd. Het is ook vermeldenswaard dat u deze parameters altijd kunt wijzigen volgens een vergelijkbaar werkingsprincipe. U weet nu altijd wie met de bestanden heeft gewerkt en door wiens nalatigheid ze zijn verdwenen. Deze functie is handig voor mensen die in verschillende bedrijven voor computers werken.

Aanbevolen: