Een Codering Kiezen Waarmee U Een Document Kunt Lezen

Inhoudsopgave:

Een Codering Kiezen Waarmee U Een Document Kunt Lezen
Een Codering Kiezen Waarmee U Een Document Kunt Lezen

Video: Een Codering Kiezen Waarmee U Een Document Kunt Lezen

Video: Een Codering Kiezen Waarmee U Een Document Kunt Lezen
Video: Voorleesfunctie word Dyslexie 2024, Mei
Anonim

Codering is een set tekens die wordt gebruikt bij het openen van een tekstbestand. Elk document heeft zijn eigen codering, die overeenkomt met de locale die in de regio wordt geaccepteerd. Afhankelijk van de systeemtaal en het bestandstype wordt de juiste tekstweergaveoptie gebruikt.

Een codering kiezen waarmee u een document kunt lezen
Een codering kiezen waarmee u een document kunt lezen

instructies:

Stap 1

Bestanden die in het Russisch zijn opgeslagen, worden meestal weergegeven in de Windows-1251-modi, waarin de Cyrillische tekenset is opgeslagen. Ook wordt vaak het UTF-8-formaat gebruikt, en nog minder vaak KOI8-R. Deze coderingen bevatten de letters van het Russische alfabet en worden automatisch gedetecteerd door teksteditors, browsers en andere programma's.

Stap 2

Wanneer u een bestand opslaat, kunt u de codering ook handmatig instellen. Als u niet zeker weet welke codering u moet gebruiken, selecteert u unicode. Bestanden die in dit formaat zijn opgeslagen, kunnen worden gelezen op alle computers waarop de Engelse of Russische versie van de software is geïnstalleerd. Tekens uit het Grieks, Arabisch, Japans en andere alfabetten kunnen ook in Unicode worden opgenomen.

Stap 3

Wanneer u een bestand in Word opent en een standaardcodering wilt selecteren, klikt u op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster. Klik vervolgens op de sectie "Word-opties" - "Geavanceerd". Selecteer in het gedeelte Algemeen de optie Opmaakconversie bij openen bevestigen.

Stap 4

Sluit het programmavenster en open vervolgens het gewenste bestand opnieuw in Word. U ziet een dialoogvenster waarin u de gewenste codering kunt selecteren. Selecteer "Gecodeerde tekst" - "Overige" en markeer vervolgens de gewenste tekenset.

Stap 5

Om het document in Word op te slaan in een van de formaten, selecteert u "Opslaan als". Typ Platte tekst in het vak Opslaan als type. Het dialoogvenster Bestand converteren verschijnt, waarin u de vereiste standaarden voor het weergeven van tekst kunt selecteren.

Stap 6

Om de gewenste tekenset in andere teksteditors te selecteren, gebruikt u het overeenkomstige menu-item van de programma-interface. Vaak kunnen de weergave-opties voor symbolen worden ingesteld in de menu's Bestand, Bewerken of Extra.

Stap 7

Als de webpagina niet correct wordt weergegeven in het browservenster, kunt u ook handmatig de tekenset selecteren die wordt gebruikt om de site te bekijken. In Chrome bevindt deze functie zich in het gedeelte "Extra" - "Codering". Voor Firefox bevindt dit item zich in de sectie "Webontwikkeling" - "Codering". Een vergelijkbare optie is beschikbaar in Internet Explorer en Opera. Experimenteer met de voorgestelde opties en kies de meest geschikte om de tekst op de pagina zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

Aanbevolen: