Hoe De Programmacode Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Programmacode Te Bekijken
Hoe De Programmacode Te Bekijken

Video: Hoe De Programmacode Te Bekijken

Video: Hoe De Programmacode Te Bekijken
Video: Hoe maak ik een coronabewijs met de CoronaCheck-app? 2024, Mei
Anonim

De programmacode kan verschillen op het gebied van privacy - veel ontwikkelaars publiceren deze niet in het publieke domein en de voorwaarden van de licentieovereenkomst leggen gebruikers beperkingen op met betrekking tot het gebruik en het bekijken ervan. Er zijn ook open source-programma's die kunnen worden bekeken, bewerkt, enzovoort.

Hoe de programmacode te bekijken
Hoe de programmacode te bekijken

Noodzakelijk

programma voor het openen van de broncode

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de broncode van de software die u wilt bekijken open source is. Ga hiervoor naar de officiële website van de softwareontwikkelaar en bekijk het licentietype. Als de broncode van het programma is afgesloten, kunt u deze niet inzien. Dit is onhandig, maar met een dergelijk systeem zijn kopieën van een programma dat Trojaanse paarden en andere kwaadaardige programma's bevat vrij zeldzaam. Dit is het grootste nadeel van gratis software.

Stap 2

Als je gratis software hebt, zoek dan in het programmamenu "Broncode" of een dergelijk item door de ontwikkelaar wordt geleverd, wat uiterst zeldzaam is. Gebruik een assembler of andere software van derden om het in andere gevallen te bekijken.

Stap 3

Om de bron te openen, moet je vaak weten welke programmeertaal de makers van het programma hebben gebruikt tijdens de ontwikkeling, wat vaak erg moeilijk te bepalen is. Hier kunt u op uw computer een reeks verschillende programma's installeren voor het openen van bronnen die in verschillende talen zijn geschreven.

Stap 4

Als je gratis software gebruikt, bekijk dan de broncode vóór het installatieproces, vooral als het programma is gedownload van een niet-officiële bron. Dit helpt uw computer te beschermen tegen malware die samen met de hoofdversie is geïnstalleerd.

Stap 5

Gebruik ook geen verschillende methoden om wijzigingen aan te brengen in de gesloten broncode van het programma, vaak wordt in dergelijke gevallen een zekere aansprakelijkheid geboden voor het overtreden van de regels van de licentieovereenkomst tussen de gebruiker en de ontwikkelaar. Plaats dit soort bewerkte programma's bovendien niet op internet.

Aanbevolen: