Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Zien
Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Zien

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Zien

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Videokaart Te Zien
Video: Hoe de videokaart correct op te warmen 2024, Mei
Anonim

Een videokaart, zoals elk intern element van een computer, wordt tijdens het gebruik warm. Hoge temperaturen, bijna kritieke of overschrijden, kunnen een storing van de videokaart of een constante herstart van Windows en crashes veroorzaken tijdens de werking van computerspellen en applicaties die 3D-graphics gebruiken.

Hoe de temperatuur van een videokaart te zien
Hoe de temperatuur van een videokaart te zien

instructies:

Stap 1

Om schade aan de videokaart te voorkomen, moet u de temperatuur van tijd tot tijd in de rust- en bedrijfsmodus controleren. Everest wordt aanbevolen door veel computertesters en pc-bouwers, maar het is een betaald programma en heeft veel niet-grafische functies. Om alleen de videokaart te analyseren, is het beter om het gratis GPU-Z-programma te gebruiken. Het neemt praktisch geen ruimte in beslag op uw harde schijf (ongeveer 1 MB) en herkent alle moderne videokaarten.

Stap 2

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, voert u het uit. Er verschijnt een klein venster met de naam "TechPowerUp" op het scherm. In het hoofdtabblad “Grafische kaart” ziet u alle basisinformatie over uw grafische kaart. En de temperatuur in realtime wordt weergegeven op het volgende tabblad - "Sensoren". Selecteer het en zoek het item "GPU-temperatuur". Het geeft de temperatuur van de videokaart op een bepaald moment weer. Het veld “GPU Temp. # 1 "toont de temperatuur van de kern van de grafische kaart.

Stap 3

Nadat u op het kruisje "sluiten" hebt geklikt, beëindigt het programma zijn werk niet, maar bevindt het zich in de lade bij het klokpictogram, zodat u het altijd op het juiste moment kunt bellen.

Ontdek de maximale werkdag op internet of bij de fabrikant door contact met hem op te nemen via het feedbackformulier op zijn website.

Aanbevolen: