Een Programma Patenteren?

Inhoudsopgave:

Een Programma Patenteren?
Een Programma Patenteren?

Video: Een Programma Patenteren?

Video: Een Programma Patenteren?
Video: ПАТЕНТ, РВП, ВНЖ, ГРАЖДАНСТВОГА ЭКЗАМЕН ТОПШИРИШ 2024, Mei
Anonim

De IT-industrie ontwikkelt zich razendsnel. Tegelijkertijd introduceren steeds meer bedrijven informatietechnologie in hun activiteiten. Maar weinig bedrijven zijn op de hoogte van de bescherming van softwareontwikkelingsrechten. Hetzelfde geldt voor programmeurs die voor zichzelf buiten bedrijven werken.

Een programma patenteren?
Een programma patenteren?

instructies:

Stap 1

Raak vertrouwd met de onderwerpen van octrooieren en bestudeer zoveel mogelijk van de gepatenteerde software om te bepalen welke functies ze uitvoeren en wat ze dienen. Dit is nodig om te begrijpen welk programma je moet patenteren, aangezien het programma zijn echte waarde verliest als een ander programma van een andere auteur functionaliteit heeft die vergelijkbaar is met de functionaliteit van jouw programma.

Stap 2

Nadat je hebt bepaald in welke richting je moet handelen, vorm je een heleboel verschillende en interessante creatieve ideeën in je hoofd en creëer je iets origineels, iets dat nog niet voor jou is gemaakt - schrijf een programma met enkele originele functies en algoritmen … En hier hebben we het natuurlijk niet over een programmeertaal of het toevoegen van een of ander deel van de code aan de bestaande codes van andere programma's.

Stap 3

Zoek een octrooibureau in uw stad en vraag daar een octrooiaanvraag voor uw programma aan in de geselecteerde classificatie (in het octrooisysteem van Europa en Rusland zijn dit "Methoden" en "Apparaten") en in de octrooisectie. Als bijvoorbeeld het programma dat je hebt gemaakt rustig zoemt en ook gekleurde draaiende cirkels op het computerscherm tekent, en het doel van het programma is om de gebruiker blij te maken, dan heb je een directe weg naar internationale octrooidatabases. En dit pad wordt teruggebracht tot sectie A (Bevrediging van de behoeften van het menselijk leven), subsectie "Amusement", klasse A63 ("Spellen"), subklasse A63H ("Speelgoed"), sector A63H 5/00 ("Muziek- en lawaaispeelgoed").

Stap 4

Als het ontwikkelde programma een soort innovatie is, bijvoorbeeld in het banksysteem, dan moet het op een vergelijkbare manier worden gepatenteerd: definieer in de ontwikkeling alles wat nieuw en waardevol is en wijs ze toe aan een specifieke sectie, subsectie, klasse en subklasse.

Aanbevolen: