Routering Maken?

Inhoudsopgave:

Routering Maken?
Routering Maken?

Video: Routering Maken?

Video: Routering Maken?
Video: How to Make Molding with a Router u0026 Build a Picture Frame 2024, Mei
Anonim

Om een volwaardig lokaal netwerk van hoge kwaliteit op te zetten, heb je een router nodig. Dit apparaat maakt communicatie tussen de computers op het netwerk en internet mogelijk.

Routering maken?
Routering maken?

Het is nodig

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Controleer de bandbreedte voordat u een router aanschaft. Het komt erop neer dat sommige budgetmodellen van deze apparaten alleen efficiënt kunnen werken met een klein aantal computers. Koop een router die geschikt is voor uw doel.

Stap 2

Installeer uw netwerkapparatuur zo dat deze niet ver verwijderd is van de computers die erop zijn aangesloten. Lange netwerkkabels hebben een negatieve invloed op de gegevensoverdrachtsnelheid. Sluit de router aan op wisselstroom.

Stap 3

Sluit stationaire computers aan op de LAN-poorten. Zoek de WAN (internet)-connector op het apparaat en sluit de World Wide Web-toegangskabel erop aan.

Stap 4

Zet de computers aan die op de router zijn aangesloten. Open een internetbrowser op een van hen en voer het IP-adres van de netwerkapparatuur in de adresbalk in. Je vindt het in de instructies.

Stap 5

Nadat u het instellingenmenu van de router hebt geopend, opent u het WAN-item daarin. Configureer de instellingen in dit menu zodat de router toegang heeft tot internet. Sla de netwerkinstellingen op.

Stap 6

Bij het maken van een kantoor- of ander werknetwerk wordt aanbevolen om de DHCP-functie uit te schakelen in de LAN-menu-instellingen. Hierdoor kan elke computer zijn eigen permanente (statische) IP-adres hebben. Deze methode helpt u problemen te voorkomen bij het maken van gedeelde netwerkmappen en het instellen van gedeelde printers of MFP's.

Stap 7

Als u DHCP hebt uitgeschakeld, configureert u elke computer zodat deze toegang heeft tot internet en andere pc's. Open de lijst met netwerkverbindingen op het bureaublad van de computer die op het netwerk is aangesloten. Klik met de rechtermuisknop op het netwerk dat door de router wordt gevormd.

Stap 8

Selecteer Eigenschappen. Open nu de eigenschappen van het TCP/IP (v4) protocol. Stel een statisch IP-adres in voor deze computer. Zorg er nu voor dat u het IP-adres van de router noteert in de velden "Default Gateway" en "Preferred DNS Server". Voer dezelfde instellingen uit voor alle andere computers.

Aanbevolen: