Hoe Partities Op Een Schijf Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Partities Op Een Schijf Te Maken
Hoe Partities Op Een Schijf Te Maken

Video: Hoe Partities Op Een Schijf Te Maken

Video: Hoe Partities Op Een Schijf Te Maken
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Het maken van meerdere partities op de harde schijf wordt geoefend om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken om met de pc te werken. Ten eerste kunt u de bestanden van de gebruiker scheiden van de bestanden van het besturingssysteem, zodat ze behouden blijven als het besturingssysteem onverwacht opnieuw wordt geïnstalleerd. Ten tweede wordt het mogelijk om twee of meer besturingssystemen te hebben, terwijl je één harde schijf gebruikt. Ten derde is het mogelijk om de prestaties van de pc te verbeteren.

Hoe partities op een schijf te maken
Hoe partities op een schijf te maken

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het maken van nieuwe partities op een harde schijf waarop Windows 7 al is geïnstalleerd, is het raadzaam alle actieve toepassingen te sluiten.

Stap 2

Open het menu "Start", vervolgens - het item "Configuratiescherm" en selecteer daarin het item "Systeem en beveiliging". Klik vervolgens op "Computerbeheer". In het venster dat verschijnt, verplaatst u de cursor naar de regel "Opslagapparaten", waar u het gedeelte "Schijfbeheer" vindt dat u nodig hebt. Hier ziet u een weergave van de harde schijf, waarop u vrije ruimte krijgt door de inhoud te comprimeren.

Stap 3

Klik in de lijst met volumes met de rechtermuisknop op de harde schijf en selecteer "Shrink Volume", waarna u een bepaalde hoeveelheid niet-toegewezen ruimte krijgt. Nu moet u een eenvoudig volume in een nieuwe cel maken. Om dit te doen, klikt u ook met de rechtermuisknop en selecteert u het juiste item in het pop-upmenu. U ziet het venster "Simple Volume Wizard", waarin u op "Volgende" moet klikken, de vereiste grootte voor het nieuwe volume moet selecteren en opnieuw op "Volgende" moet klikken.

Stap 4

U wordt gevraagd een stationsletter te selecteren die momenteel niet wordt gebruikt. Klik op "Volgende" en geef vervolgens het NTFS-formaat voor het bestandssysteem op. Selecteer Standaard voor clustergrootte. Vink het vakje naast "Snel formatteren" aan en verwijder het uit het item "Compressie van bestanden en mappen toepassen". Klik nogmaals op Volgende en een samenvatting van de basisinformatie over het nieuwe volume wordt weergegeven.

Stap 5

Klik op Voltooien en wacht tot het volume is geformatteerd. Op dit moment is het raadzaam om geen acties op de computer uit te voeren, waardoor deze het proces correct kan voltooien. Daarna moet u de pc opnieuw opstarten en wordt u eigenaar van een of meerdere (afhankelijk van uw voorkeuren) nieuwe partities op de schijf.

Aanbevolen: