Hoe De Login En Het Wachtwoord In De Modem Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Login En Het Wachtwoord In De Modem Te Achterhalen?
Hoe De Login En Het Wachtwoord In De Modem Te Achterhalen?

Video: Hoe De Login En Het Wachtwoord In De Modem Te Achterhalen?

Video: Hoe De Login En Het Wachtwoord In De Modem Te Achterhalen?
Video: How to Reset Forgotten WiFi Router Password 2024, Mei
Anonim

Een ADSL-modem is een handig en handig ding, ongeacht de fabrikant. Dit netwerkapparaat kan verbindingsinstellingen opslaan en automatisch opnieuw verbinding maken wanneer de verbinding wordt verbroken. Meestal worden de instellingen eenmalig en voor een lange tijd ingevoerd. De volgende keer dat u de modem gebruikt, kan het heel moeilijk zijn om de login en het wachtwoord voor het openen van de instellingenpagina te onthouden.

Hoe de login en het wachtwoord in de modem te achterhalen?
Hoe de login en het wachtwoord in de modem te achterhalen?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - documenten van de modem;
  • -modem.

instructies:

Stap 1

Onderzoek de modem zelf zorgvuldig. Veel fabrikanten plaatsen op de apparatuursticker niet alleen het model- en serienummer, maar ook de standaard login en het wachtwoord. Ze zijn meestal vrij eenvoudig - admin - admin, admin - 1234, Admin - 1111 en dergelijke. Meestal is deze informatie afhankelijk van de serviceprovider. Sommige providers gebruiken hun bedrijfsnaam en sommige variabelen als login.

Stap 2

Lees de instructies voor de modem. Op een van de pagina's (waarin wordt beschreven hoe u via een computer via het netwerk toegang krijgt tot de modeminstellingen), wordt het IP-adres van de modem aangegeven (meestal 192.168.1.1). Zoek daar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Download de instructies voor de modem van de website van de fabrikant. Als u de login en het wachtwoord niet op de behuizing of in de verkorte instructies kunt vinden, zal een volledige handleiding van de fabrikant u helpen.

Stap 3

Als het standaardwachtwoord niet werkt, of je weet zeker dat je het hebt gewijzigd (maar natuurlijk het nieuwe wachtwoord bent vergeten), reset je de modem naar de fabrieksinstellingen. Er zou een kleine miniatuurknop op de behuizing van het apparaat moeten zijn, die de modemfirmware in zijn oorspronkelijke staat terugbrengt. Gebruik een paperclip. En wees erop voorbereid dat de verbindingsinstellingen opnieuw moeten worden ingevoerd.

Stap 4

Als u de modem om een onbekende reden niet kunt weggooien en de toegang tot de modem wordt geblokkeerd, is het mogelijk dat de microschakeling kapot is. Neem contact op met het servicecentrum van de fabrikant. Als je een garantie hebt van de modem, breng deze dan naar het centrum waar je hem hebt gekocht. U kunt ook een specialist aan huis bellen om alles voor u in te stellen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de gegevens te achterhalen. Kortom, ze worden allemaal voorgeschreven in de documenten, omdat ze de belangrijkste hulpmiddelen zijn bij het maken van een nieuwe verbinding met internet.

Aanbevolen: