BIOS Resetten Naar Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

BIOS Resetten Naar Fabrieksinstellingen
BIOS Resetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: BIOS Resetten Naar Fabrieksinstellingen

Video: BIOS Resetten Naar Fabrieksinstellingen
Video: How To Reset Bios (CMOS) 2024, Mei
Anonim

In het BIOS-menu van de computer kunt u veel bedieningsparameters configureren: de processor overklokken, de ventilatorsnelheid aanpassen, enz. Maar als u de computer net onder de knie hebt, kunt u waarschijnlijk een beetje in de war raken hen. En als u sommige parameters van de pc verkeerd instelt, is het mogelijk dat de computer de volgende keer dat u hem aanzet, gewoon niet opstart. In dit geval is de beste oplossing om de BIOS-instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

BIOS resetten naar fabrieksinstellingen
BIOS resetten naar fabrieksinstellingen

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS-menu. Selecteer vervolgens het tabblad Afsluiten. Onderaan verschijnen verschillende BIOS-exit-opties, waaronder de standaardinstellingen voor het laden van instellingen. Selecteer deze optie en druk op Enter. Selecteer vervolgens OK en druk nogmaals op Enter. De computer zal opnieuw opstarten. Na een herstart worden alle BIOS-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2

Als u een andere BIOS-versie heeft en u de parameter Load setup defaults niet hebt gevonden, of als u de instellingen niet kunt resetten met de systeemmethode, kunt u andere methoden gebruiken. Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Verwijder de kap van de systeemeenheid.

Stap 3

Zoek een batterij op het moederbord, die qua vorm lijkt op een batterij voor een elektronische klok. Zij is het die verantwoordelijk is voor het opslaan van BIOS-instellingen. Nu heb je twee opties om het probleem op te lossen. De eerste optie is om een jumper te gebruiken, die zich in de buurt van de batterij moet bevinden. Verplaats de jumper van zijn oorspronkelijke positie naar een andere. Hiermee worden de BIOS-menu-instellingen gereset.

Stap 4

Soms is er in plaats van een jumper een eenvoudige ronde knop, met daarnaast de Clear CMOS-inscriptie. Soms is de inscriptie misschien anders, maar het woord Clear zou er moeten zijn. Druk gewoon op deze knop en houd deze een paar seconden ingedrukt. BIOS-instellingen worden gereset.

Stap 5

Als u geen jumpers of knoppen kunt vinden, blijft er een andere optie over. Verwijder de batterij uit de sleuf. Om dit te doen, drukt u eenvoudig op de vergrendeling aan de onderkant en trekt u de batterij uit de sleuf. Wacht daarna ongeveer een uur. Het is mogelijk en minder, maar het is beter om op veilig te spelen, omdat op sommige moederborden de BIOS-instellingen zelfs zonder batterij lange tijd kunnen worden opgeslagen. Steek het vervolgens terug in het stopcontact. De instellingen worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Nu kunt u het deksel van de systeemeenheid sluiten en de computer aanzetten.

Aanbevolen: