Hoe Te Scrollen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Scrollen In Excel
Hoe Te Scrollen In Excel

Video: Hoe Te Scrollen In Excel

Video: Hoe Te Scrollen In Excel
Video: Как сохранить видимость строк и столбцов при прокрутке листа 2024, Mei
Anonim

In de meeste moderne spreadsheetprogramma's kunt u rij- en kolomnamen opgeven. MS Excel heeft zo'n mogelijkheid niet: gegevenshandtekeningen moeten rechtstreeks in de tabel worden ingevoerd. Maar dit heeft zijn eigen voordeel. Dit programma maakt het mogelijk om zichtbare labels over te laten aan variatiereeksen bij het scrollen door de tabel met een willekeurig aantal cellen verticaal en horizontaal.

Hoe te scrollen in Excel
Hoe te scrollen in Excel

instructies:

Stap 1

Zo kunnen bijschriften en titels zichtbaar blijven en kunnen de gegevens zowel naar boven als naar links worden verschoven en geschoven. Dit is logisch wanneer de tabel groot is en u gegevens invoert of bekijkt die zich aan het einde van rijen of kolommen bevinden. Om niet in de war te raken en geen informatie in een ongepast vakje in te voeren, is het handig dat de handtekeningen altijd duidelijk zichtbaar zijn.

Stap 2

In andere spreadsheets en databases blijven rijnamen (voor horizontaal scrollen) of kolomnamen (voor verticaal scrollen) zichtbaar. Dit zijn bijvoorbeeld MS Access, Statistica voor Windows en andere. In Excel kunt u hetzelfde venster op één blad dupliceren en de gegevenslabels bevinden zich bovenop de tabel zelf en manipulaties ermee kunnen onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd.

Stap 3

Om dit te doen, schrijft u eerst de koppen in de kolommen en de bijschriften bij de rijen. Het maakt niet uit of u celsamenvoeging gebruikt, hoeveel niveaus de koppen en subkoppen zullen hebben: in ieder geval kunt u het blad in vaste en schuifbare gebieden verdelen, precies volgens uw behoeften.

Stap 4

Nadat u de koppen en namen van de regels hebt ondertekend, selecteert u in het hoofdmenu van het programma het gedeelte "Venster" en zoekt u het item "Split" erin. Standaard wordt het zichtbare bladvenster door vrij verplaatsbare lijnen in vier gelijke sectoren verdeeld. In dit geval worden het bovenste en linkergedeelte van de pagina, gescheiden door de gebiedsscheidingslijnen, over de oorspronkelijke tabel gedupliceerd met evenveel rijen en kolommen als er rijen en kolommen links en boven de scheidingstekens zijn.

Stap 5

Een dergelijke verdubbeling is absoluut niet nodig. Dubbelklik daarom op de horizontale scheidingslijn als u alleen de lijnnamen zichtbaar wilt laten. Het zal verdwijnen, evenals de verdubbeling van de kolomnamen. Beweeg de cursor vervolgens over de verticale lijn en de aanwijzer verandert van uiterlijk. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, sleept u de scheidingslijn naar de rechterrand van de rijnamen.

Stap 6

Om onnodige verdubbeling van rijnamen te verwijderen, gaat u naar het menu Venster en selecteert u het item Regio's bevriezen daarin. De verdubbeling van namen zal weer verdwijnen, en de verticale lijn zal veranderen van 3D naar 2D en star vastgezet. Wanneer u nu horizontaal in de tabel scrolt, zijn de lijnlabels altijd zichtbaar, ongeacht het aantal afgedrukte pagina's met gegevens waar u doorheen bladert.

Stap 7

Op dezelfde manier kunt u de kolomkoppen scheiden, of beide tegelijk. In deze modus is het echter niet mogelijk om de scheidingslijnen te verwijderen of te verplaatsen. Als je een fout hebt gemaakt en je moet een of beide scheidingslijnen verplaatsen, selecteer dan in het menu "Venster" de optie "Gebieden ontgrendelen". De scheidingslijnen worden weer driedimensionaal weergegeven en u kunt ze met de muis naar de gewenste plaats op de pagina slepen. Zet de gebieden vervolgens opnieuw vast. Wanneer de noodzaak om de regio's te scheiden niet langer nodig is, selecteert u in het menu "Venster" de optie "Ontkoppeld". Dit is echter helemaal niet nodig, aangezien deze lijnen verschijnen niet op de afdruk.

Aanbevolen: