Hoe Een Cel Te Splitsen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel Te Splitsen In Excel
Hoe Een Cel Te Splitsen In Excel

Video: Hoe Een Cel Te Splitsen In Excel

Video: Hoe Een Cel Te Splitsen In Excel
Video: Excel - Cellen splitsen én samenvoegen 2024, Mei
Anonim

In de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor zijn meer dan voldoende cellen in 18278 kolommen en 1048576 rijen beschikbaar voor de gebruiker. De breedte en hoogte van de cellen kunnen worden gewijzigd, meerdere cellen kunnen worden gecombineerd tot één, waardoor spreadsheets als kubussen worden opgebouwd. Het is waar dat het opdelen van cellen in delen alleen mogelijk is tot een bepaalde minimumlimiet, maar het enorme aantal beschikbare cellen maakt het bijna altijd mogelijk om deze beperking ook te omzeilen.

Hoe een cel te splitsen in Excel
Hoe een cel te splitsen in Excel

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Als de cel die u wilt splitsen is gemaakt door verschillende cellen van de tabel te combineren, is de bewerking heel eenvoudig. Begin met het selecteren van deze cel - klik erop met uw muiscursor. Hierdoor wordt de knop Samenvoegen en centreren gemarkeerd in de opdrachtgroep Uitlijnen op het tabblad Start in het menu. Klik op deze knop of open de vervolgkeuzelijst die eraan is gekoppeld en selecteer het item "Cellen opheffen". In beide gevallen is het resultaat hetzelfde: Excel verdeelt de cel in de samenstellende cellen.

Stap 2

Als u een cel moet splitsen die niet samengesteld is, moet u een iets groter aantal bewerkingen uitvoeren. U moet de aangrenzende cellen van de tabel samenstellen, waardoor de indruk wordt gewekt dat de gewenste cel in verschillende secties is verdeeld. Als een cel horizontaal gesplitst moet worden, zullen de cellen in een rij moeten worden samengevoegd, maar voor verticale splitsing moet dit met de kolomcellen.

Stap 3

Begin met het markeren van de items die u in een rij of kolom wilt plaatsen bij het maken van een tabel. Als een cel in een kolom bijvoorbeeld in drie verticale secties moet worden gesplitst, selecteert u de cellen in drie aangrenzende kolommen tot de hoogte van de tabel.

Stap 4

Combineer het geselecteerde bereik regel voor regel. Vouw op het tabblad Start de vervolgkeuzelijst van de knop Samenvoegen en centreren uit de opdrachtgroep Uitlijnen en selecteer Samenvoegen op rijen.

Stap 5

Wijzig de breedte van de samengevoegde kolom - maak deze gelijk aan de aangrenzende kolommen. Selecteer hiervoor alle gecombineerde kolommen - in dit voorbeeld zijn er drie. Plaats de cursor op de rand tussen de koppen van twee geselecteerde kolommen en sleep deze naar de gewenste kolombreedte. De horizontale grootte van alle geselecteerde kolommen verandert synchroon.

Stap 6

Selecteer de cel waarvoor al deze manipulaties zijn gemaakt. Vouw de vervolgkeuzelijst Samenvoegen en centreren opnieuw uit, maar kies deze keer de opdracht Cellen samenvoegen. Dit is de laatste bewerking, de gewenste cel daarna wordt in een bepaald aantal delen verdeeld. Als het nodig is om in horizontale secties te verdelen, moeten alle beschreven acties met lijnen worden uitgevoerd.

Aanbevolen: