Pagina's Nummeren In Open Office

Inhoudsopgave:

Pagina's Nummeren In Open Office
Pagina's Nummeren In Open Office

Video: Pagina's Nummeren In Open Office

Video: Pagina's Nummeren In Open Office
Video: OpenOffice - Бесплатный аналог Microsoft Office 2024, Mei
Anonim

OpenOffice is een van de weinige kantoortoepassingen die open source is, d.w.z. is volledig gratis. Dit programma is een analoog van de bekende teksteditor Microsoft Office Word. Soms is het in documenten vereist om aan elke pagina een serienummer toe te kennen, wat eenvoudig kan worden gedaan met dit hulpprogramma.

Pagina's nummeren in Open Office
Pagina's nummeren in Open Office

Het is nodig

OpenOffice-software

instructies:

Stap 1

Open het programma door te dubbelklikken met de linkermuisknop op de programmasnelkoppeling op het bureaublad, of klik op het menu "Start", in de sectie "Alle programma's", selecteer het OpenOffice-item.

Stap 2

Om een tekstdocument te openen, klikt u op het bovenste menu "Bestand", selecteert u "Openen". Geef in het geopende venster het pad naar het bestand op en druk op Enter.

Stap 3

Afhankelijk van welk deel van het document u nummering moet weergeven (boven of onder), moet u de juiste waarde voor de koptekst (koptekst of voettekst) selecteren. Klik op het menu "Invoegen" en selecteer het type kop- of voettekst dat bij uw document past.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op het kop- en voettekstveld, klik op het menu "Invoegen", selecteer "Velden", selecteer "Paginanummer" in de lijst.

Stap 5

In het geopende venster "Velden bewerken" kunt u het type weergegeven kop- en voetteksten (paginanummering) instellen. Als u het paginaformaat wilt wijzigen, bijvoorbeeld Arabische cijfers wilt wijzigen in Romeinse cijfers, dubbelklik dan met de linkermuisknop op de regel "Paginanummers" en selecteer de juiste waarde. Klik op OK om dit venster te sluiten.

Stap 6

Om de pagineringsstijl te wijzigen (een ander lettertype instellen, kleur markeren, enz.), selecteert u de koptekstwaarde op de eerste pagina en gebruikt u de opmaakbalk.

Stap 7

Sommige documenten beginnen met een titelpagina, waarvan de nummering ten strengste verboden is. Om de weergave van de kop- en voettekst op het eerste blad te annuleren, plaatst u de cursor op de eerste koptekst, klikt u op het menu Opmaak en selecteert u Stijlen.

Stap 8

Klik in het geopende venster op de knop "Paginastijlen" (afbeelding van een dubbele pagina) en dubbelklik op de regel "Eerste pagina".

Stap 9

Controleer of de nummering op de titelpagina is verdwenen: zo niet, dan stond de cursor niet in het kop- en voettekstveld van de eerste pagina. Probeer de handeling nogmaals te herhalen door op de kop- en voettekst van de titelpagina te klikken. Nu hoeft u alleen nog het document op te slaan door op het menu "Bestand" te klikken en het item "Opslaan" te selecteren.

Aanbevolen: