Een Document Opslaan In .doc-indeling

Inhoudsopgave:

Een Document Opslaan In .doc-indeling
Een Document Opslaan In .doc-indeling

Video: Een Document Opslaan In .doc-indeling

Video: Een Document Opslaan In .doc-indeling
Video: Word 2010 doc opslaan met behoud van de layout 2024, Mei
Anonim

doc is een opmaakbehoudende tekstbestandsindeling die sinds het laatste decennium van de vorige eeuw wordt gebruikt als de primaire tekstverwerker Microsoft Word. Vanwege het zeer grote aantal gebruikers van dit softwareproduct is het formaat wijdverbreid geworden. Sinds 2007 heeft Microsoft dit formaat echter vervangen door een nieuw formaat (docx), en de vraag hoe documenten in het oude formaat kunnen worden opgeslagen, begon vrij vaak te rijzen, aangezien de vorige versies van het softwareproduct nog steeds in gebruik zijn.

Een document opslaan in.doc-indeling
Een document opslaan in.doc-indeling

instructies:

Stap 1

Als u een document moet opslaan in het doc-formaat, getypt in een Microsoft Word-versie 2003 of eerder, dan is dit heel eenvoudig te doen. Door op de toetscombinatie ctrl + o te drukken, verschijnt een dialoogvenster voor het opslaan van een bestand met de standaard doc-indeling - specificeer de bestandsnaam, de locatie voor het opslaan en klik op de knop "Opslaan". Als de tekst niet is getypt in een nieuw document dat is gemaakt in Word, maar is geladen uit een bestand met een ander formaat (bijvoorbeeld txt), gebruik dan de opdracht "Opslaan als". Het wordt in het gedeelte "Bestand" van het toepassingsmenu geplaatst en wanneer het is geselecteerd, wordt hetzelfde dialoogvenster geopend, maar in dit geval wordt het formaat van het originele bestand standaard ingesteld in het veld "Bestandstype". Vervang het door doc en sla het document op.

Stap 2

Als u een nieuwere versie van Microsoft Word (2007 of 2010) gebruikt, wordt de tekst die u typt standaard opgeslagen in docx-indeling. Om het te wijzigen in doc, zoals in de vorige stap, gebruikt u de opdracht "Opslaan als". Misschien, na het wijzigen van het bestandstype en het klikken op de knop "Opslaan", zal de toepassing een dialoogvenster tonen met een waarschuwing dat sommige functies van het docx-formaat niet zullen worden opgeslagen in het doc-bestand - klik op de knop OK.

Stap 3

Gebruik Microsoft Word om bestanden om te zetten naar een document in formaten die deze tekstverwerker kan openen. Naast hun eigen bestanden (docx, docm, dot, dotx, dotm), omvatten dergelijke bestanden htm, html, xml, mht gebruikt op internet, eenvoudige tekstformaten txt en rtf, formaten van teksteditors van andere fabrikanten wpd, wps, od. Met een dergelijk bestand geopend in een tekstverwerker, gebruikt u de opdracht "Opslaan als" om het document naar doc-indeling te converteren, zoals beschreven in de vorige stappen.

Stap 4

Gebruik online services als u slechts een eenmalige conversie van het oorspronkelijke formaat naar doc. Onderaan de https://docx2doc.com-pagina kunt u bijvoorbeeld uit een grote lijst met opties ervoor kiezen om alle bestanden die in de vorige stap zijn vermeld naar doc-formaat te converteren, en daarnaast ook xls, xlsx, pdf, odp, ods en psw.

Aanbevolen: