Hoe Kun Je Een Harde Schijf Van Een Computer Op Een Laptop Aansluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Kun Je Een Harde Schijf Van Een Computer Op Een Laptop Aansluiten?
Hoe Kun Je Een Harde Schijf Van Een Computer Op Een Laptop Aansluiten?

Video: Hoe Kun Je Een Harde Schijf Van Een Computer Op Een Laptop Aansluiten?

Video: Hoe Kun Je Een Harde Schijf Van Een Computer Op Een Laptop Aansluiten?
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

De gebruiker van een personal computer wordt op de een of andere manier geconfronteerd met verschillende moeilijke situaties die samenhangen met het aansluiten van externe apparaten. Een van de moeilijkste taken is het aansluiten van een harde schijf van een computer op een laptop, wat echt niet meer dan 15 minuten in beslag neemt.

Hoe kun je een harde schijf van een computer op een laptop aansluiten?
Hoe kun je een harde schijf van een computer op een laptop aansluiten?

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - harde schijf;
  • - USB-container.

instructies:

Stap 1

Als voorbeeld zullen we een standaard SATA-schijf overwegen, aangezien IDE-schijven de moderne technologiemarkt al verlaten, hoewel er op dit moment universele middelen zijn om schijven van beide typen aan te sluiten. De harde schijf is via een USB-container aangesloten op een laptop.

Stap 2

Allereerst moet u de container openen en de vereiste harde schijf erin plaatsen (vergeet de verschillende formaten containers en media niet - 2, 5 en 3, 5). Vervolgens wordt de containerinterface aangesloten op de harde schijf en vervolgens op de laptop. De aanwezigheid van de nieuwe USB 3.0-interface zal de snelheid van bestandsoverdracht tussen apparaten aanzienlijk verhogen.

Stap 3

Maak een geschikte stroomaansluiting afhankelijk van het type container. Nu moet je de laptop of netbook zelf aanzetten. Na het laden van het besturingssysteem zou de harde schijf automatisch moeten worden gedetecteerd en in Windows Verkenner verschijnen. Als dit niet gebeurt, installeer dan de speciale stuurprogramma's vanaf de schijf die bij de container is geleverd. In sommige gevallen moet u verbinding maken met internet, bijvoorbeeld wanneer het huidige stuurprogramma verouderd is en er een nieuwe versie is uitgebracht.

Stap 4

Soms kunt u het volgende probleem tegenkomen: na het opstarten van het systeem verscheen de schijf niet in Windows Verkenner, maar het pictogram ervan bevindt zich in de applet Apparaatbeheer. De oplossing voor dit probleem zal zijn om de prioriteiten van de aangesloten schijf te wijzigen. de huidige schijf (in de laptop) en de externe schijf hebben één optie "Primaire schijf".

Stap 5

Start uw laptop opnieuw op. Druk tijdens het lezen van apparaatinformatie op de Delete-toets, F2 of een andere toets die het laden van het BIOS SETUP-menu activeert. Ga naar het gedeelte Boot, selecteer een nieuw medium en vink het vakje naast Secondary Master aan.

Stap 6

Druk op F10 om de instellingen op te slaan en start de computer opnieuw op. Wanneer het welkomstscherm verschijnt, start u Deze computer en wacht u tot de nieuwe media verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk zal het systeem na de installatie opnieuw om een herstart vragen. Het blijft om deze stap te voltooien en de extra vrije schijfruimte te gebruiken.

Aanbevolen: