Hoe Maak Je Een Wifi-antenne

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Wifi-antenne
Hoe Maak Je Een Wifi-antenne

Video: Hoe Maak Je Een Wifi-antenne

Video: Hoe Maak Je Een Wifi-antenne
Video: inside your WiFi antenna 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi internet is de droom van veel netizens. Om het te implementeren, kunt u verschillende apparaten, routers, adapters, repeaters, enz. In de winkel kopen. Het nadeel van industriële producten is het lage signaalvermogen. Dit kan worden verholpen door een high-gain antenne te gebruiken.

Hoe maak je een wifi-antenne
Hoe maak je een wifi-antenne

Het is nodig

blikje, RF N-type connector, draad

instructies:

Stap 1

Een conventionele antenne straalt een signaal in alle richtingen uit, een directionele antenne zendt en ontvangt een signaal in een bepaalde richting.

Op internet zijn veel tips te vinden om de eenvoudigste antennes te maken om wifi te versterken.

Het meest populaire model is gemaakt van een conventioneel blikje, waarvan het formaat de 2 GHz-golf ondersteunt. Deze wifi antenne werkt goed op middellange tot korte afstanden.

Stap 2

Gebruik geen blikken met geribbelde oppervlakken om de antenne te maken, omdat deze golfverspreiding veroorzaken. U hebt een blik nodig met een diameter van 83 mm en een lengte van 210 mm, een N-type RF-connector met een borgmoer met een diameter van 12-16 mm, een stuk draad van 40 mm lang (koper of messing) en een diameter van 2 mm, een standaard gereedschapsset: een liniaal, een tang, een blikopener, een soldeerbout, een vijl, een hamer, een bankschroef en een kabel met een Wi-Fi-USB-adapter aan het ene uiteinde en een N-type (mannelijke) connector aan de andere kant.

Stap 3

Gebruik een blikopener om de bovenkant van het blik te verwijderen en was het met zeep en warm water.

Boor een gat van 12-16 mm, afhankelijk van de diameter van de N-type RF-connector, 62 mm vanaf de onderkant van het blik. Vijl de randen van het gat.

Stap 4

Vijl de koperdraad, verwarm het ene uiteinde ervan, soldeer het aan de N-type RF-connector in een verticale positie met een soldeerbout - dit is het actieve element van de wifi-antenne. De hoogte moet 30,5 mm zijn. Zet de N-type RF-connector in de pot vast met de spanmoer en de connector zelf. De antenne is klaar. De versterking ligt in het bereik van 10-14 dBi, de bundeldekking is 600.

Stap 5

Ook kan een wifi-antenne worden gemaakt van een conventionele enkeladerige koperdraad met een diameter van 1 - 1,5 mm. Het ene uiteinde ervan is gesoldeerd aan de connector of rechtstreeks aan de kabel. Na 61 mm vanaf het begin van de draad wordt een lus met een diameter van 10 mm gemaakt, na 91,5 mm wordt nog een lus gemaakt en na 83 mm wordt de draad afgebeten. De structuur past in een PVC-buis. Deze antenne heeft een winst van 5-6dbi.

Aanbevolen: